Contactinfo

Exclusieve Visitekaartjes

Tel: +31 6 420 16 848
(ma. tot vr. van 09:00 tot 18:00)

Email:

KvK nr: 17205135
BTW nr: NL 0827.08.940.B01
Rabobank nr: NL48 RABO 0378 4627 33

Boekdruk / Letterpress

Boekdruk is één van de oudste vormen van drukken. Bij deze druktechniek zijn de delen die de afdruk gaan vormen verhoogd aangebracht op een stempel.

Bij letterpress gebruiken we dezelfde pers en eenzelfde stempel. We brengen alleen meer druk aan op het papier zodat de bedrukking in het papier wordt gedrukt. Voor boekdruk en letterpress gebruiken drukinkten en je kunt in een pms waaier zelf kijken welke kleur je wilt hebben. De inkt wordt speciaal voor jou gemaakt door onze meester-drukker. Met zijn ervaring en geoefende oog kan hij door het mengen van de basisinkten de juiste kleur samenstellen. Daarbij moet hij rekening houden met de kleur van de ondergrond. Op wit papier reageert een blauwe inkt anders dan op een geel papier. Wij gaan ervan uit dat als je een blauwe PMS kleur hebt uiitgekozen, je die kleur wilt zien op het papier, ongeacht de kleur van het papier.

Veelgestelde vragen

Kun je boekdruk, letterpress en foliedruk combineren?
Deze technieken zijn prima te combineren. Wij zien graag vooraf een ontwerp om aan de hand daarvan een advies te geven. Houdt er wel rekening mee dat het aanbrengen van een diepere foliedruk aan de ene kant van  het papier wel een beperking met zich meebrengt voor een letterpress bedrukking op dezelfde plaats aan de achterkant.
Kan ik de stempels krijgen na gebruik?
Helaas, de stempels zijn  voorzien van een stevige zelfklevende achterkant zodat ze goed blijven zitten tijdens het drukken. Bij het verwijderen van de stempel, die gemaakt is van een kunststof, wordt die zo beschadigd dat deze niet meer bruikbaar/toonbaar is.
Kan ik een proefdruk krijgen?
Alles kan, maar ook voor een proefdruk moeten we de hele drukpers inrichten en instellen. Als we dat eenmaal gedaan hebben kost het bijna net zoveel tijd om een paar proefdrukken te maken als om 250 kaartjes te maken. In de praktijk maken we dus geen proefdrukken. Als onze meester-drukker twijfelt over de kwaliteit of leesbaarheid zullen we altijd met de klant overleggen>
Uiteraard ben je altijd welkom in de drukkerij om het proces te bekijken. Daarvoor moeten we wel een afspraak maken. Reken ermee dat onze drukker in Noord Limburg zit.