Boekdruk

Boekdruk is één van de oudste vormen van drukken. Bij deze druktechniek zijn de delen die de afdruk gaan vormen verhoogd aangebracht op een stempel, die de afdruk in het papier maakt.
Deze afdruk wordt verder niet voorzien van kleur (al is dit bij ons wel mogelijk).

In tegenstelling tot reliëfdruk is het resultaat enkel aan één zijde zichtbaar. Deze ambachelijke vorm van drukwerk leent zich erg goed voor visitekaartjes, en geeft een aantrekkelijke uitstraling die daarnaast ook nog voelbaar is, iets wat niet met offsetdruk is te realiseren.

boekdruk letterpress
foliedruk

Foliedruk

Goud en zilver op uw visitekaartje, met foliedruk is dit mogelijk. Bij dit drukprocedé wordt via een stempel folie (een soort van carbon) overgedragen op het papier door een combinatie van warmte en druk.
Naast de bovengenoemde folies is er de keuze uit folie in verschillende kleuren. Dit maakt een offset drukgang overbodig en zorgt ervoor dat ook een klein lettertype gedrukt kan worden zonder dat deze dichtloopt.

Deze techniek leent zich prima in combinatie met andere technieken zoals boek- of reliëfdruk.

Reliëfdruk

Reliëfdruk wordt ook wel preegdruk genoemd en is steeds vaker te zien op handelsdrukwerk. Deze ambachtelijke bewerking zorgt ervoor dat papier tot leven komt. In tegenstelling tot boekdruk, waar slechts één stempel voor nodig is, wordt bij dit procédé het papier onder hoge druk tussen een perfect in elkaar passende vader- en moeder-stempel vervormd totdat het papier de vorm van deze stempels aanneemt. Hierdoor is reliëf in verschillende hoogtelagen mogelijk.

reliëfdruk
gekleurde randen

Gekleurde randen

Wilt u de randen in één enkele kleur, dan kan dat in iedere gewenste Pantone kleur. Deze bewerking is puur handwerk en kan enkel per kaartje worden gedaan. Het resultaat springt echter in het oog. Er is ook een andere manier om de randen gekleurd te krijgen. Dat is door verschillende kleuren papier te kiezen voor de twee zijdes. Deze twee kleuren papier worden met elkaar verlijmd tot de gewenste papierdikte waardoor de randen deels gekleurd zijn.

Beiden afwerkingen geven elk op hun eigen manier extra uitstraling.
Tip: De keuze voor dikker papier is aan te raden voor een mooier resultaat.

Laserstans / lasersnijden

Kartelrandjes, rondingen of minisule gaatjes, met laserstansen kan papier gesneden worden als nooit te voren. Deze techniek wordt toegepast om logo's of andere illustratieve elementen met grote precisie haarscherp uit papier te snijden.

Let op: Het is onvermijdelijk dat de randjes licht bruin worden. Dit is echter minimaal.

laserstans